Bilder – endre størrelsen på en bildefil

0
7222
Hvordan endre størrelsen på bilder

Sliter du med at bilder lastes tregt på din hjemmeside eller blogg?

Da kan grunnen godt være at du har for store bilder på sidene. Altså at filene til dine bilder er for store. Hvis dette er tilfellet vil sidene laste tregt og du vil nok oppleve at besøkende får en dårlig opplevelse og heller velger å besøke andre nettsteder. Bilder utgjør ofte en stor del av en side. Spesielt på blogger er bilder mye brukt som virkemidler. Men det nytter lite med fine bilder på bloggen hvis besøkende ikke gidder vente på at de skal lastes inn.

 

Enkelte ganger kan det også by på problemer når du skal sende bilder på email. Noen mailservere har begrensninger på hvor store filer og meldinger de kan motta, og da kan det være problematisk og sende flere bilder i samme mail.

Det finnes flere online tjenester som kan hjelpe deg med å redusere fil størrelsen på dine bilder. For eksempel kan du få redusert størrelsen på et bilde fra hele 3,5 MB til 126 kB Se illustrasjonen under.

Forskjell etter endring av størrelse på bilder
Forskjell etter endring av størrelse på bilder

Denne endringen er gjort med online tjenesten Go2convert som lar deg endre størrelsen på dine bilder gratis. Det er så enkelt at du bare går inn på nettsiden laster opp bilder og konverterer. Når det er sagt så kan du ikke laste opp flere bilder samtidig, men må laste opp ett og ett bilde om gangen og konvertere.

Vi har her laget en enkel forklaring på hvordan du kan endre størrelsen på dine bilder med denne tjenesten.  For å laste opp bilder går du til nettsiden Go2convert og følger beskrivelsen som du ser forklart med våre bilder nedenfor:

Klikk på knappen «Select file» og velg blant dine bilder som du har på PCen din.

Klikk på Select file og velg blant dine bilder på PCen
Klikk på Select file og velg blant dine bilder på PCen

Nå skal du velge hvilken filtype og kvalitet du vil at bildet skal ha når du konverterer det. I vårt eksempel har vi valgt å bruke filformatet JPEG og den mellomste kvaliteten. Du kan eventuelt prøve deg litt frem med dine bilder for å se hva som passer deg best.

 

Når du har lastet opp et bilde vil du få valg om hvilket filformat og kvalitet du vil ha på bildet. i vårt eksempel har vi valgt  JPEG og kvaliteten Better
Når du har lastet opp et bilde vil du få valg om hvilket filformat og kvalitet du vil ha på bildet. i vårt eksempel har vi valgt JPEG og kvaliteten Better

 

Når du har konvertert bildet klikker du på «Download» for å laste ned og lagre bildet. Deretter klikker du for sikkerhets skyld på «Remove» for å fjerne bildet fra nettsiden.

Når du har konvertert bildet klikker du på Download og så på Remove

 

Du kan også sjekke ut videoen vi har laget av denne prosessen for å laste opp og endre størrelsen på dine bilder. Du kan med fordel vise videoen i fullskjerm modus slik at det er enklere å få med seg detaljene.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

12 − 7 =