Bilruten kan enkelt avises

0
4502
Slik fjerner du isen fra bilruten

Har du opplevd at bilruten er nedfrosset når du skal å jobb om morgenen?

Ja det har vel de fleste av oss, og hva er vel mer irriterende at bilruten er nedfrosset tidlig en kald vintermorgen. Du hutrer og fryser, hanskene har du latt ligge, fingertuppene fryser nærmest til istapper og du har bare en dårlig reklame isskrape til å fjerne isen fra bilruten med. Eller kanskje du ikke finner isskrapen og må bruke et CD-cover til å skrape bilruten med.

 

Det finnes flere råd og tips til hvordan du kan få hjelp til problemet med at bilruten er nediset. I denne artikkelen presenterer vi to måter for å avhjelpe problemet.

Det ene er ved hjelp av eddik og vann. Du lager en blanding av 3 deler hvit eddik og 1 del vann. Fyll blandingen på en tom sprayflaske, gjerne en gammel Jif-flaske eller lignende som du har liggende. Spray blandingen på bilvinduet om kvelden og det skal gå lekende lett å fjerne isen fra bilvinduet om morgenen.

Det andre tipset kan brukes når du har glemt å spraye bilruten med eddikblandingen kvelden før. Du blander 2 deler rødsprit med 1 del vann og sprayer på bilruten og venter et par minutter før du skraper. Blandingen løsner opp isen som da lett kan fjernes fra bilruten.

Hvis du ikke tar sjansen på å lage egne blandinger å bruke på bilen så kan vi anbefale et par andre ferdigprodukter. Det ene er en De-icer fra Biltema som kommer i flasker på 500ml og koster rett under 50-lappen (11. januar 2014). Dette produktet fungerer på samme måte som rødspritblandingen. Den påføres bilvinduet og skal virke et par minutter før isen fjernes.

De-icer og elektrisk isskrape til å fjerne is fra bilruten
De-icer og elektrisk isskrape til å fjerne is fra bilruten

Er du mer typen som liker duppeditter så kan du investere i en oppladbar elektrisk isskrape fra Jula til 299 kroner (11. januar 2014). Denne har flere utskiftbare blad som hjelper deg å skrape bilruten. Da blir du kanskje den neste kongen av isskraping i nabolaget.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

18 − fifteen =