Dugg på innsiden av bilruten

0
4474
Dugg på innsiden av bilvindu
Sliter du med å bli kvitt dugg på innsiden av bilruten i vinterhalvåret? Du setter deg inn i bilen, starter opp og må kjøre varmen på fullt og vente i det som føles som en evighet før den forsvinner?

 

Det er flere måter å forebygge og fjerne slik dugg på:

  • Oppbevar vått tøy og våte gjenstander i bagasjerommet.
  • Vær nøye med å tørke snø og slaps av skoene før du setter deg i bilen.
  • Hold innsiden av rutene rene og vask gjerne med en dugg fjerner.
  • Vask og tørk regelmessig gulvmattene. Her ligger det ofte mye fuktighet.
  • Kjør airconditionanlegget også i vinterhalvåret. Det tørker effektivt ut luften i bilen. Når du starter en kald bil kan det være fristende å sette luftanlegget på resirkulering for å raskere varme opp luften i bilen. Ikke gjør det for da bare sirkulerer du den fuktige luften, og da blir du ikke kvitt noe dugg.
  • Hvis du ikke har airconditionanlegg i bilen kan du kjøre varmeanlegget på fullt og ha vinduene litt på gløtt slik at fuktigheten siver ut.

 

Og så kommer vi til et virkelig nyttig tips som er med på å forebygge dugg på innsiden av vinduene. Det eneste du trenger er to vanlige sokker og kattesand.

kattesand 5kg friskies

 

 

Sorte Sokker

 

 

Fyll opp sokken med kattesanden. Knytt igjen enden og tre den andre sokken over og knytt så også denne. Så plasserer du den enten på dashbordet (ikke når du kjører) eller for eksempel mellom setene. I løpet av noen få dager bør dugg problemet være historie. Det som skjer er at kattesanden absorberer fuktigheten og luften i bilen blir tørrere. Men husk allikevel på punktene vi nevnte ovenfor.

 

Sokk fyllt med kattesand mot dugg på innsiden av bilvinduet

 

Et annet tips er å legge en avis på dashbordet når du setter fra deg bilen. Da vil denne trekke til seg fuktigheten i stedet for at den setter seg som dugg på bilruten. Og husk at når det gjelder sikt så er det samme krav til dugg på innsiden av bilruten som det er til is og snø på utsiden. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen fra NAF.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

seventeen − 1 =