Eplecidereddik gjør bra for kroppen

0
16716
Eplecidereddik gjør godt for kroppen

Eplecidereddik kan brukes til mye mer enn du kanskje skulle tro.

Eplecidereddik er vel kanskje ikke det første man tenker på som behandling av flass, sår hals og solbrenthet med mer. Men faktisk har eklecidereddik en rekke bruksområder som vi ikke tenker på til daglig. Vi har samlet et utvalg til der her. Men husk at eddik er sterkt og må brukes med en viss forsiktighet, spesielt hvis du har sensitiv hud.

 

Eplecidereddik kan gjøre godt for huden din. Lag en blanding med like deler eplecidereddik og vann. Bruk bomullspads og gni forsiktig inn i huden. Huden vil etter slik behandling føles glattere og mykere. Blandingen kan også brukes mot kviser. Etter vanlig hudrens gnir du forsiktig blandingen over de utsatte områdene. Dette vil hjelpe å tørke ut kvisene slik at de blir mindre synlige.

Eplecidereddik mot halsbrann. Er du plaget av halsbrann så kan du ha en til to spiseskjeer eplecidereddik i et glass vann og drikke. Det smaker ikke så utrolig godt, men det hjelper. Gjenta etter en halv time hvis du ikke får ønsket effekt første gangen.

Flass i hodebunnen kan for mange være en stor plage. Du kan kjøpe shampo eller hårkurer som hjelper mot problemet, eller du kan gjøre det på en helt enkel og rimelig måte. Lag en blanding som består av 1 del eplecidereddik og 4 deler vann og ha i en sprayflaske. Etter å ha vasket håret med shampo sprayer du blandingen med eplecidereddik i håret og masserer det godt inn. La det virke i 15 minutter før du skyller det ut. Bruk epleciderblandingen 2 til 3 ganger i uken og du vil få effekt etter kort tid.

Hvis du sliter med sår hals kan eplecidereddik være til hjelp for å løse problemet. Ha en teskje eplecidereddik, tre teskjeer kløver honning og 1 teskje med kajennepepper i en kopp og rør inn varmt vann. Blandingen vil lindre halsen ved at capsaicinet i kajennepepperet lindrer smerte mens honningen og eplecidereddiken har antibakterielle egenskaper.

Bruk eplecidereddik mot sår hals
Lag en blanding av Epplecidereddik, honning og kajennepepper mot sår hals.

Eplecidereddik mot gule og missfargede tenner. Du dypper tannkosten i eplecidereddik og pusser de missfargede tennene og skyller godt med vann etterpå. Vær forsiktig med å gjenta dette for ofte da det kan slite ned emaljen på tennene. Hvis du vil ha en litt mildere behandling kan du blande 1 teskje eplecidereddik med 1,5 desiliter vann og bruk som munnskyll. Men husk å skylle godt med vann etterpå.

Eplecidereddik mot svett fotlukt. Her kan du bruke to metoder, eller en kombinasjon av dem med jevne mellomrom hvis du er plaget av svette og vond lukt på føttene. Den ene måten er å dunke fuktighetsservietter eller en klut i en blanding med like deler eplecidereddik og vann. Vask så føttene godt med blandingen. Ikke bekymre deg for lukten, da den vil forsvinne når føttene tørker. En annen metode er å lage en blanding bestående av 2-3 spiseskjeer eplecidereddik pr liter vann og bade føttene i mens du leser avisen eller ser på nyhetene. Gjenta behandlingen først et par ganger i uken for så å følge opp ved behov.

Bruk eplecidereddik mot svett fotlukt
Bruk eplecidereddik mot svett fotlukt

Har du problemer med gass i magen så kan også her eplecidereddik være løsningen på problemet. Bland en spiseskje eplecidereddik med en kopp vann og drikk før måltidet. Hvis du ikke liker smaken, kan du blande ut med honning, te eller lignende for å dempe den.

Er du solbrent etter en lang dag i solen kan du prøve å blande 2-3 desiliter med eplecidereddik i badekaret og legge deg bløt cirka 10 minutter. Eplecidereddiken vil hjelpe til med å gjenopprette hudens PH-verdi og gjøre at huden føles nedkjølet og rolig.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

4 × 3 =