Familieparkene i Danmark du må få med deg

0
2084
Familieparkene i Danmark som du må få med deg.

Danmark er landet med de mange familieparkene

Skal du til Danmark med barn i sommer kommer du ikke utenom å besøke en eller flere av de mange fine familieparkene. Danmark er et yndet feriemål for norske barnefamilier. Det er ikke så vanskelig å forstå; for det er kort vei dit, det er billig å feriere, det er korte avstander, hyggelige byer og steder samt det kanskje mest interessante for barna, de mange familieparkene. De finnes i hopetall; Sommerland, Tivoli, Dyreparker, akvarier og Bolcherier.

 

Det er begrenset hvor mange av familieparkene du vil klare å nå over på en tur. Og det er nok heller ikke noe mål i seg selv å besøke flest mulig. Det viktigste er å ha nok tid når du besøker familieparkene slik at de voksne får beholde roen og barna får tid til å utforske de aktivitetene som parken har å by på.

For å hjelpe dere med valget har vi her laget et lite utvalg med 5 av de største og kanskje mest interessante familieparkene i Danmark:

  • Djurs Sommerland. Dette er den største av alle familieparkene vi har i Norden. Her finner du rikelig med aktiviteter for både liten og stor. Det er en rekke karuseller, spisesteder samt mange forskjellige temaland som Piratland, Vikingeland, Bondegårsdland og lignende. Høysesong fra 22. juni til 18.oktober.
  • København Zoo. Dyrehagen er en av Europas eldste og ble grunnlagt helt tilbake i 1859, og har i dag et årlig besøkstall på 1,2 millioner. Parken legger stor vekt på bæredyktighet og innehar en rekke miljøsertifiseringer. Det er åpent hele året, men høysesongen er fra 27. juni til 9. august.
  • Legoland. Legoland må vel være den familieparken alle må besøke en gang i løpet av livet. Dette er en fantastisk park som virker fascinerende på både gammel og ung. Og hva kan vel slå en overnatting på Hotell Legoland? Hovedsesongen er fra midt i juni til midt i august. Det kan tidvis være slitsomt med mindre barn i denne perioden.
  • Tivoli i København. Tivoli passer for alle aldre og er så uendelig mye mer enn et tivoli, med musikk, underholdning og spisesteder. Tivoli ligger sentralt plassert i København rett ovenfor jernbanestasjonen. Sommersesongen strekker seg fra 1. april til 20. september.
  • Den Blå Planet. Den Blå Planet er akvariet som setter en helt ny standard for hva man er vant til. Du får oppleve alt fra Hammerhai til Piraya både fra «innsiden» og utsiden av havet. Her er det åpent hele året rundt. Også på helligdager.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

1 × one =