Finn beste reiseforsikring

0
2131
Finn den beste reiseforsikringen

Statistikk fra offentlige undersøkelser og forsikringsselskapene viser at det meldes inn rundt 300 000 skader hvert år forbundet med reise. Samtidig viser undersøkelser at 1 av 5 barnefamilier reiser uten reiseforsikring, mens tallet er langt høyere for personer som reiser alene eller sammen med venner. Det kan synes som om reising er blitt den nye risikoidretten.

Her er tipsene du trenger for å vurdere hvilken reiseforsikring du bør ha:

Finn den beste reiseforsikringen

All forsikring er bedre enn ingen. Å reise uten er regelrett uansvarlig, spesielt dersom du er forsørger og reiser med familien. Kostnadene for en god og dekkende reiseforsikring er marginal sammenlignet med den økonomiske risikoen ved for eksempel sykehusinnleggelse eller hjemtransport. Ulykker kan ikke bare føre til helseplager, men også økonomisk ruin om du selv må ta sykehusregninga.

Selv om reiseforsikring er relativt rimelig, ønsker de fleste likevel å spare penger også her. Derfor lønner det seg å vurdere flere tilbud om reiseforsikring før man velger, noe som enkelt kan gjøres på gode nettsider som spesialiserer seg på dette. Fordi de ulike forsikringsselskapene opererer med ulike vilkår, bør du ikke bare se på pris, men også hva forsikringen inkluderer.

Pass på unntakene!

Se alltid på hvilke former for ulykker reiseforsikringa dekker. Som regel finnes det flere unntak som ikke inngår i forsikringen. For de fleste er dette problemfritt, men har du spesielle interesser eller ting du vil gjøre på reisen, kan det hende du trenger en tilleggsforsikring. Typiske eksempler på dette er om du vil drive med dykking, leie motorsykkel eller drive med en eller annen form for risikoaktivitet (les også: Viktig å huske når du skal på ferie).

Dersom forsikringa ikke dekker det du planlegger å foreta deg, sørg for å få utvidet reiseforsikringen. Det er tross alt aktiviteter med høyere risiko som er mest sannsynlig årsak til at du trenger forsikring i utgangspunktet.

Hva er reisegodset ditt verdt?

De fleste har med seg dyre gjenstander når de reiser. Verdien på PC, mobil og klær kan fort komme opp i store summer, og det er ikke sikkert din reiseforsikring dekker alt. Alle reiseforsikringer har en erstatningsgrense på en eller annen sum (som oftest kr 30.000 for reisegods). Ofte finner man ut at denne ikke er heldekkende i forhold til den reelle verdien av de personlige eiendelene. Spesielt gjelder dette reiseforsikring som er tilknyttet kredittkort.

En helårs reiseforsikring dekker som regel mer enn den du får i et kredittkort, men flere reiseeksperter og økonomer anbefaler faktisk at man benytter seg av begge. Du må i så fall betale minst 50% av reisen med kredittkortet (og det må selvsagt ha forsikring inkludert). På det viset er du dobbelt-beskyttet. Uansett bør du sjekke at grensa for erstatningsbeløpet i din helårs reiseforsikring, er høyt nok. Er den ikke det, kan du vurdere en utvidelse eller tilleggsforsikring.

Ha reiseforsikring også innenfor EU

Ha gyldig reiseforsikring selv om du oppholder deg innenfor EU- og EØS-området. I disse landene er du i utgangspunktet sikret medisinsk behandling så lenge du er innmeldt i Folketrygden. Men, behandlingen du vil få vil kunne variere. Du har nemlig kun krav på tilsvarende behandling som lokalbefolkningen der du er. I enkelte land vil det si at standarden på sykehusene kan være langt under det du kan forvente i Norge (Les også: Reisetipsene du ikke har tenkt på).

Med reiseforsikring er du langt tryggere på at den medisinske behandlingen blir god nok. Husk å uansett ta med deg Europeisk helsekort. Dette kan du bestille fra NAV. Husk også at reiseforsikring ikke bare er nyttig når du trenger legehjelp, men er også en god sikring ved avbestilling, kansellering og når du taper verdisaker.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

10 − 9 =