Gjør bilen klar for vinteren

0
2287
Gjør bilen klar for vinteren

Gjør bilen forberedt på å møte vinteren

Når høsten har meldt sin ankomst og vinteren står for dør, så byr dette på en del forandringer i hjemmet. Hagemøblene skal tas inn, trampolinen må sikres for høststormene og bilen må gjøres klar for vinteren.

 

For hvis du tar dine forhåndsregler og følger våre enkle tips før kulda setter inn, så kan du være sikker på at du sparer deg for masse bry. Det tar ikke lange tiden, og de fleste tipsene er såpass enkle at hvem som helst får de til. Kanskje er bilen din i såpass god stand at du ikke behøver å gjøre noe som helst, men en sjekkrunde skader uansett ikke.

Slik gjør du bilen klar for vinteren:

  • Vask og polering: Polering av lakken hindrer veisalt i å ødelegge lakken/bilen for øvrig. Sørg også for å gi bilen en grundig vask, og det kan være lurt å vaske frontruten på innsiden for å unngå ising og dugg på ruten. Dette sparer deg for mye bry hver eneste morgen resten av vinteren! Se her hvordan polerer bilen.
  • Vurder om du skal skifte olje før vinteren
    Vurder om du skal skifte olje før vinteren

    Sjekk olje- og væskenivå: Frostvæske er kritisk for motoren når kulda setter inn. Sjekk derfor at bilen har nok frostvæske, og eventuelt etterfyll. Sjekk også nivået på motoroljen, og vurder å bytte til en tynnere olje som gir en mer lettstartet bil når det er minusgrader. Slik sjekker du oljen på bilen.

  • Dekk- og lyssjekk: I den mørkeste årstiden så er det spesielt viktig at samtlige lys på bilen virker. Dette både for din egen del og for dine medtrafikanters del. Sjekk derfor lys både foran og bak. Gjør også en sjekk av både mønsterdybde og lufttrykk i vinterdekkene etter at du har satt de på bilen.
  • Smør dørlåsene: Har du tidligere vintre vært plaget med at dørlåsene fryser, så blir du garantert plaget i år også. Vær derfor ute i god tid og smør alle dørlåser slik at du unngår dette problemet i år.

Følger du disse tipsene så skal bilen din være godt rustet for årets kjøligste årstid, vinteren. Ellers er det bare å huske på å utstyre bilen med relevant utstyr som en kost, isskrape, startkabler, spade og så videre.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

three × three =