Gjør gamle kniver skarpe igjen

0
2105
Slik gjør du gamle kniver skarpe igjen

Så enkelt blir gamle kniver skarpe igjen

Liker du å lage mat, men hater du å kutte opp grønnsaker, kjøtt og andre ingredienser med sløve kniver? I så fall bør du teste ut dette enkle trikset, som får en gammel og tilsynelatende «ferdig» kniv til å bli så god som ny igjen.

 

Trikset vi nå skal fortelle deg om er såpass enkelt at man ikke behøver slipestål eller lignende materiale for å få kniven til å bli skarp igjen. Dette gjør at man kan praktisere det når som helst og hvor som helst, men vi minner om at det kun bør brukes på billige kniver.

Er det snakk om en ordentlig kokkekniv som du vil vekke til livet igjen, så bør man bruke utstyr tilpasset til dette. Men for alle andre kniver, så holder det med en kaffekopp av porselen.

Slik sliper du knivene dine med en kaffekopp:

Slip gamle kniver skarpe med en porselenskopp
Slip gamle kniver skarpe med en porselenskopp

De fleste kaffekopper av porselen har en liten bue som går innover på bunnen av koppen, noe som også lager en kant på den ytterste delen av koppen. Denne kan du dra nytte av når du skal slipe kniver, noe du gjør på samme måte som ved bruk av slipestål.

Alt du gjør er altså å dra kniven mot kanten på bunnen av kaffekoppen. Gjør dette på begge sidene av kniven, og pass på at du får med hele lengden til knivbladet.

Etter å ha dratt kniven mot kaffekoppen i 30 til 60 sekunder, så vil du ha en kniv som er merkbart kvassere enn hva den var før du prøvde. Det skal med andre ord ikke mer til, og dette er trolig den enkleste og mest økonomiske løsningen for å holde de vanlige kjøkkenknivene skarpe.

Aldri igjen vil du oppleve flere moste tomater når de egentlig skulle ha vært finhakket!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

three × 1 =