Hvordan få klærne dine til å holde lengre

0
1130
Klesvask
Shutterstock.com

Klesvask er et gjøremål for alle husholdninger. Med noen enkle grep kan få klærne dine til å vare lengre, samtidig som du sparer miljøet og lommeboka.

Trenger det å vaskes?

Mange plagg trenger ikke vask om du bare bruker det én gang. Ofte kan ullgensere, blazere, skjørt eller bukser bli luftet i stedet for å bli vasket.

Frys jeansen

Om du vil fjerne lukt fra bukser eller jeans kan du putte dem i en pose og inn i fryseren. Om du lar posen ligge på kjøl i rundt et døgn burde du være kvitt lukten. Dette er en god måte å friske opp jeansen dersom den ikke er skitten eller flekkete, men bare har lukt. Ved å fryse buksene dreper du nemlig bakteriene som måtte sitte i klærne.

For rent til skittentøyskurven?

Kjenner du følelsen av at klesplagget er rent nok til å bli brukt igjen, men du vil ikke henge det tilbake i skapet? Heng opp en knagg som du kan bruke til klærne du vil bruke igjen før de havner i skittentøyskurven. På denne måten slipper du rot og har oversikt over hva som er rent, skittens og hva som kan brukes igjen.

Hvor varmt skal du vaske?

Om du senker vasketemperaturen fra 40 til 30 grader blir vasken raskt mere skånsom for klærne. Det er liten forskjell i hvor rene klærne blir og klesvasken din blir straks mer miljøvennlig. Husk å la døren til vaskemaskinen stå åpen etter vask. Om maskinen ikke får luftet seg ut kan det oppstå lukt i maskinen og klærne. Med god lufting burde det ikke oppstå lukt, men om problemet er der kan du ta en vask på 60 grader. Da burde all lukt forsvinne.

Hvordan tørke klærne?

Vi går mot sommeren og da er det god mulighet til å tørke klærne ute. Det er mange fordeler forbundet med å tørke klærne uten tørketrommel. Det er skånsomt for klærne, det sparer deg for bruk av tørketrommel og det er miljøvennlig. For ikke å nevne at klær som har vært tørket ute lukter så godt!

Les også: Slik knyter du slips

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

18 − thirteen =