Iskald drikke på noen få minutter

0
2563
Lag iskald drikke på få minutter

Smart og kjapp nedkjøling av drikke

En varm sommerdag så vil de fleste aller helst ha kald drikke. Helst iskald, enten det er snakk om brus, øl eller andre former for leskedrikk. Men hva gjør man hvis man har glemt å sette drikken i kjøleskapet?

Det finnes naturligvis flere alternativer, som å ha isbiter i drikken, men for blant annet øl så er ikke dette noe alternativ. Å legge drikken i fryseren er også ugunstig, ettersom det tar minst en time før drikken har blitt ordentlig kjølig. Og på den tiden kan det jo hende at solen har forsvunnet bak en sky!

Lag hurtig iskald drikke av isbiter salt og vann
Lag hurtig iskald drikke av isbiter, salt og vann

Nei, her må det en genistrek til for å gi deg kald drikke. Og genistreken er faktisk like genial som man skulle ønske – den gir deg nemlig iskald drikke på under 2 minutter!

Alt du trenger er isbiter, litt salt og en bolle med vann. Du trenger ikke mye vann, men nok til at det dekker drikken som du skal avkjøle. Deretter har du i så mange isbiter som mulig, og noen skjeer med salt.

Legg drikkevarene i bollen, og vent to minutter. Og vips, du kan nyte drikke som holder rundt 5 grader!

Andre metoder som også fungerer for å gi kald drikke på kort tid, er å pakke drikkevarene inn i et vått håndkle (gjerne et mørkt et) – og deretter legge det i sola. Eventuelt kan du bruke et vått avispapir, som skal gjøre samme nytten.

Enkelte mener også at man kan pakke en ølboks inn i et vått håndkle og legge den i fryseren i 2 til 5 minutter. Også da skal drikken bli iskald på kort tid, og det er først og fremst med bokser av aluminium at disse triksene fungerer optimalt.

 

I denne videoen ser du en enkel forklaring på prosessen:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

two + four =