Knyting av slips – Slik gjør du det

0
4494
Knyting av slipsknute

Her lærer vi deg å knytte to vanlige slipsknuter.

For mange er det et av de mest fryktede gjøremålene foran en hver stor anledning. Å knyte slipset kan fremstå utrolig vanskelig, selv om det egentlig er veldig enkelt.

 

Forvirringen oppstår gjerne fordi det er så utrolig mange slipsknuter å velge mellom. Det er ingen grunn til å gå rundt og huske på alle slipsknuter som finnes. Vi har derfor gjort det enkelt for deg ved å gå gjennom to av de mest vanlige knutene.

Enkel slipsknute
Dette er en slipsknute det er veldig lett å lære seg. Det første man gjør er å legge slipset rundt halsen. Den brede siden skal ligge til venstre. Deretter må du sørge for at den smale siden er kortere enn den brede delen. Så legger du bare den brede siden over den smale, under og så over igjen. Deretter tar du tak i den bredeste delen bak slipsknuten, og legger den over og ned gjennom knuten på forsiden. Etter at dette er gjort så er det bare å stramme slipset etter behag.

Dobbel slipsknute
En annen veldig enkel knute er dobbel slipsknute. Husk at den brede siden må være til venstre når du legger slipset rundt halsen. Tilpass så lengden til et nivå der den smale siden er kortere enn den brede delen. Så legger du den bredeste delen over og bak den smale, og så over og bak selve knuten. Neste steg er å legge den brede siden over den smale siden, så bak og gjennom slipsknuten foran. Etterpå justerer du slipset slik at det passer deg optimalt.

Vanlige feil
Det finnes noen fallgruver når man skal knyte et slips. Det som ofte blir mest synlig er om man knyter slipset på en måte som gjør at det blir altfor kort eller for langt. Dette er en tabbe som det er lett å unngå. Dessverre gjør manglende kunnskaper at noen ikke umiddelbart ser sin egen feil.

Det oppstår gjerne flere feil når man har fått på seg slipset. Den vanligste er at den bakerste delen av slipset faller ut av festet. Ofte dingler den da bare bak hoveddelen. Dette skaper et dårlig inntrykk, og ser rufsete ut.

Triks
For å holde slipset på plass så er det smart å benytte seg av en slipsnål. Dette praktiske hjelpemiddelet reduserer sjansen for at man får utfordringer med slipset mens man driver med andre ting. Når det gjelder knyting så kan man sammenligne seg med eksempelbilder for å se at man har oppnådd riktig lengde. De som opplever knytingen som vanskelig vil merke stor fremgang ved litt øvelse.

Det er egentlig en myte at det er veldig vanskelig å knyte et slips. Prøv våre to enkle metoder for å få et glimrende resultat på kort tid! Trenger du et nytt slips finner du et bredt utvalg i nettbutikken Trendhim.no

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

six + seventeen =