Sitron er en undervurdert frukt

0
2902

Sitron kan brukes til så mye mer enn å ha i teen eller drinken.

Sitron er en frukt som har egenskaper langt utover et så snevert bruksområde. Vi har samlet noen få av mange tips til bruk her i denne artikkelen.

 

Sitron til hvitvasken. Har de  hvite klesplaggene eller den  hvite duken mistet den klare fine hvitfargen? Tilsett en  desiliter sitronjuice i en  normal maskinvask med klær og  du vil få tilbake den fine  hvite fargen i tøyet.

Sitron for lysne negler. Fyll  en liten skål eller lignende  med sitron juice og dypp neglene helt under i juicen i  10 minutter. For å få et enda  bedre resultat kan du etterpå gjenta samme behandlingen i  en blanding som består av 50/ 50 med eddik og vann. Skyll  og vask godt etterpå og du  vil se at resultatet er  skinnende og lyse negler.

Sitron for lysere neglerSitron til hvitvasken

 

Sitron mot hudormer. Bruk en  bomulsdott og gni sitron  juice godt inn i hudområdene  som er plaget med hdormer.  Dette gjentar du hver kveld  og skyller godt om morgen med  kaldt vann. Etter noen få dager vil porene i huden  krympe og hudormene vil tørke inn. Hvis du er plaget med  acne eller kviser som vi  kaller det, kan du gni sitron  juice på dem og de tørker ut  etter få dager.

Sitron mot blekk. Du kan  bruke sitronen for å fjerne  blekkflekker på klær og annet  tøy. Gni sitron juice godt på  flekken og la virke et par  minutter. Vask deretter tøyet  etter anvisningen på  vaskelappen. Det er viktig å  få gjort dette før blekket  tørker skikkelig.

Sitron mot blekkSitron kan hjelpe mot hudormer

 

Sitron for rent skjærebrett.  Press ut saften fra en halv  sitron på skjærebretter og skrubb det godt. La stå og  virke i ca 20 minutter og  skyll godt med rent vann.  Blir du ikke kvitt alle  flekke gjentar du en gang til. Denne prosessen vil også  fjerne sterke lukter som har  satt seg i skjærebrettet. For eksempel hvitløk, løk og  lignende.

Sitron mot missfarging av mat.  Hvis du skal skjære opp  frukt som epler, pærer eller bananer for å sette på bordet  som snack, vil du raskt se at  de blir brune og uappetitlige.  Men hvis du rett etter oppskjæring dypper frukten i  en blanding av sitron og vann  så vil de holde seg friske  mye lenger. Bruk en blanding  med forholdet 1 ss sitron og  1 dl vann til å dyppe i. Du  kan også hindre missfarging  av avocado med å gni noen  dråper sitron på den etter at  du har skåret den opp. Bruk gjerne også noen dråper  sitron når du lager guacamole. Da vil den holde seg frisk  og fin i fargen mye lenger.

På nettsidene til Bama kan du lese mer om sitron og få informasjon om andre frukter

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

6 + 17 =