Slik betaler du ned lån raskt

0
1527
Betal til bake lån raskt

Det er lurt å betale ned et lån raskest mulig.

De fleste vil på et tidspunkt i livet ta opp en form for lån eller kreditt, enten i form av større innkjøp som bolig eller bil, eller bare kredittkort og forbrukslån til innkjøp av varer eller ferier. Uavhengig av hvilken lånetype du har valgt å benytte deg av, eller hvilken størrelse gjelden er på, er det en ting som knyttet alt sammen, og det er at alle pengene må tilbakebetales. Ønsker du å kvitte deg med gjelden din så raskt som mulig? Da skal vi komme med noen nyttige tips til deg her.

 

Alle gode ting er tre
Det er spesielt tre ting som er viktig når det gjelder å tilbakebetale lånte penger så raskt som mulig, det er disiplin, ekstra inntekt og en plan.

Dersom du ikke har det allerede, er det først og fremst viktig at du setter opp en komplett oversikt over alle utgiftene du har i dag på lån og brukt kreditt. Har du kun en større utlåner å forholde deg til bør det være en lett sak, men har du flere ulike ting du nedbetaler samtidig bør du sette alle opp på en liste. Når det er gjort tar du å rangerer de ulike lånene ved å plassere de med høyest rente øverst og lavest rente nederst. Når det er gjort kan du komme frem til en konkret plan for å kvitte deg med gjelden så raskt du kan.

Har du som nevnt kun ett lån, blir de viktigste poengene å opprettholde regelmessige nedbetalinger, samtidig som du ser deg om etter muligheter for å øke inntekten din. Se deg også om etter billigere betingelser gjennom sider som Finansguide.com. Har du flere lån bør du nå strukturere innbetalingene dine slik at du fokuserer på det dyreste først. Kun innbetal minstebeløpet til alle andre kreditorer, og bruk det resterende beløpet til å kvitte deg med det dyreste først. Det er en metode som er kjent som snøskredmetoden. For når du har betalt ned det første lånet, vil hele prosessen med å kvitte deg med gjelden din gå eksponentielt raskere. Når det første lånet er vekke bruker du den frie kapitalen på å nedbetale det nest dyreste lånet, og slik fortsetter du til du er ferdig.

Se etter ny inntekt og hold på disiplinen
Har du strukturert nedbetalingen din riktig i henhold til snøskredmetoden, bør du også se deg om etter muligheter for ekstra inntekt. Kanskje kan det være så enkelt som å selge noe du ikke bruker lenger, eller ta en ekstra vakt på jobben. Det finnes mange ulike deltidsjobber man også kan benytte seg av, der alt fra barnepass til vedlikeholdsarbeid er jobber de fleste enkelt kan skaffe seg.

Sett deg også mål for nedbetalingen, slik at du enklere kan opprettholde disiplinen det kreves for å bli kvitt gjelden raskt. Sett for eksempel opp et regneark hvor du deler den totale gjelden din inn i flere ulike bolker på 5000 kr, eller et annet beløp som er relevant for størrelsen på gjelden din. Da blir det enklere å se at du har fremgang på nedbetalingen ved å kunne streke ut bolkene etter hvert som de blir nedbetalt, og du er et steg nærmere det å være gjeldsfri.

Tenk deg om før du låner
Og det beste tipset er selvsagt at du tenker deg om flere ganger før du tar opp et lån, spesielt det typiske forbrukslånet. Man tenker gjerne at man trenger penger så fort som mulig, og det er ofte denne tankegangen som gjør at man kanskje samler opp flere små lån, kredittkortgjeld og lignende. Er du av typen som tenker dette, kan et besøk innom lånpådagen.no være en idé – her får du forslag om du trenger penger kjapt – og forslagene er nemlig ikke nødvendigvis at du alltid bør ta opp et lån.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

eleven + 7 =