Spar penger med økonomisk kjøring

0
2153
Spar penger på økonomisk kjøring

Økonomisk kjøring er smart og bra for miljøet

Kjører du som et svin, så vil det merkes også på lommeboken. Ved å følge våre enkle tips til økonomisk kjøring så kan du spare mye penger – ikke bare på drivstoff – men også takket være mindre slitasje på bilen.

 

Det er nemlig enkle grep som skal til for å spare både miljø og lommebok når man er i trafikken. Enkelte ting sier seg selv, som at man bruker mye drivstoff dersom man kjører med et høyt turtall og tråkker gasspedalen i bånn for hvert eneste lyskryss man kommer til.

Enten motivasjonen er å spare miljøet eller spare noen kroner, så anbefaler vi at du følger disse tipsene for økonomisk kjøring:

  • Riktig dekktrykk: Ved å ha enten for mye eller for lite luft i dekkene, så vil dette kunne påvirke drivstoffbruken på langkjøring betraktelig. For å ikke snakke om slitasjen på dekkene og den økte risikoen for ulykker, spesielt på glatt vei.
  • Hva har du på taket? Hvis takboksen er tom, så bør den ikke være på taket. Takbokser, skistativ, sykler og så videre skaper ekstra stor luftmotstand, og sørger derfor for at drivstofforbruket øker.
  • Rundt eller under to i turtall: Ved et jevnt og lavt turtall bruker bilen minst drivstoff, og du som girer manuelt bør unngå så mange girskift som mulig. Hopper du over gir etter en stans så vil du faktisk spare drivstoff også på dette.
  • Ikke last unødvendig: Last på innsiden av bilen er også avgjørende for drivstoffbruken. En bil med 4 personer bruker mer enn en bil med 2 personer, men unødvendig last og tunge gjenstander som ikke trenger å være med på turen kan også utgjøre forskjeller.

Til sist er det absolutt beste rådet å kjøre fornuftig. De fleste sjåfører vet selv når de kjører økonomisk og miljøvennlig, og når de kjører som en villmann. La gasspedalen få hvile innimellom, trill i nedoverbakker og unngå tomgangskjøring – så sparer du både miljø og lommebok på bilturen. Økonomisk kjøring lønner seg for alle.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

fifteen + eight =