Steinalderbrød lærer du å bake her

0
10029
Ferdigbakt steinalderbrød

Her lærer vi deg hvordan du baker steinalderbrød.

Uavhengig av om du er fanatisk opphengt i lavkarbokosthold, glykemisk indeks, Atkins, Fedon Lindberg eller andre hippe dietter, så er dette et suverent saftig og godt brød. Er du lei av vanlig brødmat og kanskje sliter litt med å holde blodsukkeret stabilt? Ja da bør du lære deg å bake steinalderbrød. En av de store fordelene med steinalderbrød er at det inneholder store mengder protein og sunne fettsyrer.

 

Når du baker steinalderbrød skal du bruke uraffinert olje. Grunnen sier seg egentlig selv: De hadde enkelt og greit ikke raffinerte produkter i steinalderen.

Det er utrolig enkelt å bake og tar ikke mer en kanskje ti minutter, bortsett fra steketiden da, som er på nærmere en time. Du trenger hverken mel, gjær eller å kna brødet. Du bare rører kjapt ingrediensene sammen og heller oppi en smørt form. Dette siste er viktig! Smør formen godt, så slipper du å ødelegge brødet når det skal tas ut. Dette må du gjøre selv om du bruker teflonbelagt form eller en silikonform.

For å bake et steinalderbrød trenger du følgende ingredienser:

  • 6 – 7 egg, alt etter størrelsen (store 6, små 7)
  • 1 dl uraffinert olivenolje (Den som kalles Virgin, Eller Extra Virgin) eller samme mengde vann
  • 1 ss fiberhusk (dette kan sløyfes, men kan brukes hvis du opplever ditt steinalderbrød blir litt løst i konsistensen)
  • 2 ts salt
  • 120 g hele mandler
  • 120 g hele valnøtter
  • 120 g gresskarkjerner
  • 120 g solsikkekjerner
  • 120 g linfrø
  • 120 g sesamfrø

Visp først eggene lett med salt for du visker inn olje/vann og fiberhusk. Rør deretter inn alle de andre ingrediensene og hell det hele opp den smurte formen. Det kan faktisk være lurt å klippe til et stykke bakepapir å legge i bunnen av formen. Da er du sikker på at steinalderbrødet vil slippe når du skal ta det ut. Om det skulle henge litt fast i sidene så er ikke det så farlig, for det er lett å løsne med en skarp kniv. Det er verre hvis det setter seg i bunnen for da vil det fort bli ødelagt før du får det ut.

Bildeserie for hvordan et steinalderbrød røres sammen og legges i en form

Steinalderbrød skal stekes i forvarmet ovn på 175 grader i 55 minutter.

Vent til brødet har avkjølt seg noe før du vipper det ut av formen og avkjøler det helt på en rist. På grunn av den høye fettmengden må et steinalderbrød oppbevares i kjøleskapet. Og der holder det seg fint i hvert fall en uke.

Gratulerer! Du har nå lært deg å bake steinalderbrød. Vanskeligere var det ikke.

Skive med steinalderbrød

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

five × 2 =