Termosen kan rengjøres enkelt med disse rådene

0
5115
Termosen kan rengjøres enkelt med disse rådene

Termosen, tv-kannen og kaffekoppen lukter, gir kaffesmak i kakaoen og ser ut som den har vært oppfylt med noe som overhodet ikke hører hjemme i den. Kjenner du deg igjen?

 

Ja hvem har vel ikke opplevd dette. Det er et ganske vanlig problem, og hvem har vel ikke opplevd at barna kommer hjem fra skolen eller utflukten med klar beskjed om at innholdet i denne termosen ikke egner seg til å drikke. Eller har du kanskje en termokopp i bilen som ikke egner seg for andres øyne?  Fortvil ikke for det finnes råd for hvordan du kan få den skinnende ren og luktfri ved hjelp av helt enkle midler.

Termosen kan enkelt rengjøres

 

Kaffekoppen kan enkelt rengjøresTV-kannen kan enkelt rengjøres

 

 

 

 

 

 

Det finnes utallige råd for hvordan du får termosen ren, men her i denne artikkelen skal vi ta for oss fire råd som går igjen. Dette er de rådene flest gir tilbakemeldinger om at hjelper i kampen mot termosen. Det er selvfølgelig ikke bare termosen dette hjelper mot. Tipsene er like bra for å rengjøre tv-kannen, kaffekoppen eller termokppen.

 

Enkel rengjøring av termosen

 

Her er forklaringen på de fire rådene:

  • Bakepulver metoden. Fyll opp termosen med 2/3 deler varmt vann. Tilsett 2 – 4 teskjeer med bakepulver (alt etter størrelsen på termosen), skru på korken og rist godt. Etterfyll deretter termosen med varmt vann helt opp til toppen og legg korken lett oppå. NB! Ikke skru igjen, for da vil du kunne få en kraftig eksplosjon når bakepulveret jobber inni termosen. La stå i ca 6 timer på kjøkkenbenken før du tømmer ut halvparten og bruker en kjøkkenkost eller flaskekost til å skrubbe innsiden lett. Husk å skylle termosen godt etter rengjøringen.
  • Oppvasktablett metoden. Bruke en helt vanlig maskinoppvasktablett eller vanlig maskinoppvaskpulver og løs opp i litt varmt vann. Hell så opp termosen og etterfyll til topps med varmt vann og legg korken på toppen slik at den ligger i bløt i oppløsningen. Etter ca 6 timer tømmer du og rengjør termosen på samme måte som for bakepulver metoden. Husk å skylle godt.
  • Salmiakk metoden. Fyll opp termosen med vann og litt salmiakk. Legg korken på toppen som beskrevet over, og sett termosen en plass hvor du slipper å kjenne på lukten. La den stå 2 – 3 timer før du skyller den og vasker den godt. NB! Husk at her er det viktig å vaske og skylle termosen godt etter behandlingen.
  • Klorin metoden. Fyll opp termosen på samme måte som med salmiakk metoden, men bytt ut salmiakken med klorin. La blandingen stå i 2 – 3 timer og tøm så termosen. NB! Her er det også viktig å vaske og skylle godt etter behandlingen.

 

Det varierer hvilken metode folk foretrekker. Noen er storfornøyd med den ene men mener at en av de andre ikke fungerer i det hele tatt. Dette kan nok ha å gjøre med hva termosen er laget av. Så prøv deg frem til den metoden som virker for deg, og lykke til med ren og luktfri termos!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

1 × 4 =