Tips for å få bedre privatøkonomi

0
1579
Tips for en bedre privatøkonomi

5 enkle tips for å få en bedre privatøkonomi

Opplever du at du hver eneste måned går og venter på lønnen fordi du har brukt opp forrige lønning for lenge siden? Du er neppe alene, men ved å gjøre noen små tiltak kan du få langt bedre kontroll på din privatøkonomi.

 

For selv om du kanskje tror at du rett og slett tjener for lite, så er ikke det nødvendigvis tilfellet. Det kan heller være at forbruket ditt er for stort, og at du rett og slett ikke har noen plan for hvordan du eller dere bruker pengene. Våre tips vil i stor grad hjelpe deg til en bedre privatøkonomi – dersom du følger rådene konsekvent.

  • En handleapp kan hjelpe til med å holde kontrollen på din privatøkonomi.
    En handleapp kan hjelpe til med å holde kontrollen på din privatøkonomi.

    Lag en handleplan: Mat og dagligvarer er desidert en av de største utgiftspostene i norske hjem. Ved å lage en handleplan der man planlegger middager til alle ukens syv dager unngår man i stor grad impulskjøp, samtidig som man kan bruke de samme råvarene til flere måltider. Her er en oversikt over handleapper.

  • Spar penger: Det å spare penger av lønningen gir deg ikke mer å rutte med, men det er ekstremt greit å ha penger på konto til tyngre tider. Da unngår du bruk av kredittkort og slipper unna dyre renter, samtidig som det gir deg en god følelse av trygghet.
  • Kjøp brukt: Skal det handles nytt til hjemmet, så kan man spare ekstremt mye penger på å gjøre et søk via FINN.no eller Facebooks kjøp- og salg-grupper før man kjøper nytt. Det finnes mye fint selv om det er brukt!
  • Prioriter dyre lån: Hvis du har flere lån, kanskje i form av både bolig- og billån samt studielån, så gjelder det å prioritere de dyreste lånene (lån med høyest rente). Studielån og boliglån bør alltid vente til sist.
  • Lag deg et budsjett: Ved å ha et budsjett så vet du omtrent hvor mye penger du kommer til å bruke en måned. Følger du budsjettet så unngår du impulskjøp samtidig som det da blir langt enklere å spare penger.

Dette kan kanskje virke som enkle og selvsagte råd, men det viser seg at de færreste tenker over det til daglig. Men ønsker du en bedre privatøkonomi kan det være lurt og være bevisst disse i dine daglige valg.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY