Tips for å vårklargjøre huset, hagen og plenen

0
1864
Klargjøring av hus, hage og plen

Gode tips til hus, hage og plenen.

De fleste nordmenn er enige i at sommeren er den flotteste årstiden, og det er gjerne da man ønsker at huset og hagen skal vise seg fra sin beste side. Derfor bør du begynne å pleie huset, hagen og plenen allerede når våren melder sin ankomst.

 

Mens de fleste hageeiere er godt vante med å klippe plenen både vår, sommer og høst, så er det ikke alle som vet hvor ofte man bør gjøre det. Og gjør du egentlig noe utvendig vedlikehold på bordkledningen til huset?

Disse tipsene bør du følge når våren kommer, så vil både hus og hage være godt rustet til sommeren.

  • Utvendig vask av huset – visste du egentlig hvor viktig det er at huset holdes rent på utsiden? Faktisk bør man vaske husveggene utvendig hver eneste vår, for å unngå sopp, alger og råte. Hopper man over ett år så kan skaden være gjort.
  • Klipping av plenen
    Klipping av plenen

    Klipping av plenen – den flotteste plenen får du dersom du lar gresset være halvlangt de tre-fire første gangene du klipper den. Videre så er det lurt å klippe plenen ofte om sommeren for at den skal holde seg flott, gjerne to ganger i uka.

  • Vårrengjøring i hagen – bli kvitt rask, sand, grus og andre rester fra vinteren så fort det lar seg gjøre. Spesielt plenen har godt av å «rengjøres» før gresset begynner å vokse. Husk også at du ikke bør gjødsle før du ser at gresset vokser av seg selv.
  • Beis og vask av terrasse – terrassen slites av både vær og bruk. Gi den en grundig vask før den tas i bruk. Hvor ofte den må beises avhenger av flere faktorer, men du kan fint gjøre dette hvert år for å få et mer optimalt utseende og hold. Les hvordan du beiser terrassen her.
  • Rengjør til vinteren – det beste tipset for en vår-klar hage er å gjøre jobben om vinteren. Når hagemøbler, sykler, grill og så videre skal settes i boden, så rengjører du de grundig. På denne måten er alt skinnende og klart når vårsola begynner å varme.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

5 × 3 =