Vi lærer deg å beregne tapet

0
2947
Vi lærer deg å bergene tapet

Beregne tapet eller kalkulere tapetmengde som noen kaller det, er noe som ofte får folk til å stresse litt. Men fortvil ikke, denne guiden forklarer deg enkelt hvordan du også kan beregne tapetforbuk, slik du kan forandre ditt hjem enkelt med tapet.

Tapet er et genialt byggemateriale som er rimelig, og du kan på en enkel måte kan få ditt hjem til å forandre utrykk på kun en kveld.

Tapetsere

På bloggen tapetbloggen.no finner du kanskje Norges beste og mest pedagogiske guide som forklarer deg hvordan du kan gjøre tapetsering på veggene dine.

Følg bloggens introduksjoner, bruk fibertapet og vi er sikker på at tapetsering er noe du vil få til. Fibertapet er den tapeten som er lettest å tapetsere opp på veggen. Men med arbeidsinnsats vil nok den være betydelig rimeligere enn papirtapet.

Beregne tapet

For å beregne tapet riktig vil vi her hjelpe deg;

Du trenger å vite følgende:
– Tapetrullens bredde + lengde + rapport.
– Du må vite veggens bredde og høyde

Rapport er kort fortalt eventuell mønsterforskyving i tapeten.
Du må beregne en og en vegg. Tar du f.eks totalmålet på alle veggene kan du få at en tapetbredde må kuttes i et hjørne for å få nok, og det er sjelden å anbefale. Dette da det fort kan bli seende stygt ut.

Her er oppskriften på å beregne tapet

1. Del veggens lengde på tapeten sin bredde. Er veggen 800 cm og tapetbredden 64 cm blir det. 800/64cm=12,5 Du runder dette tallet opp til hele nærmeste tall. Altså 13tapetbredder går det.

2. Man plusser så på 10 cm på takhøyden. Er takhøyden 240, blir regnestykke 240+10cm=250 er det du bruker videre i beregningen. De 10 cm er nødvendig slik du har litt muligheter å justere det.

3. Du tar så vegghøyden, dvs 250 + rapporten som vi sier her er 43 cm, så blir det; 250+43 cm= 293 cm må vi så bruke videre i beregningen.

4. Man deler så tapetrullens lengde, dette er som regel 10 meter. Altså 10 m/2,93 m= 3,41m Dette tallet rundes så ned, altså 3 blir det her

5. Altså man får 3 tapetbredder på veggen på hver 10 meterrull med tapet

6. Man går så opp til punkt 1, som sier at det går 13 tapetbredder på veggen. Man deler så 13/3=4,3 Dette tallet runder man så opp.

Altså man trenger her 5 tapetruller for å tapetsere en 8 meter lang vegg med tapetrull med bredde på 64 cm og rapport på 43.

Lykke til!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

6 + 8 =